کاربرد های پایتون چیست ؟ | با پایتون چه برنامه هایی میتوان نوشت ؟
در این مطلب به این سوالات پاسخ داده میشود. شاید از خودتان بپرسید که وقتی کد میزنید تعدادی ورودی را اضافه میکنید و عملی روی آن ها انجام میشود سپس خروجی را مشاهده میکنید، این کار چه کاربردی دارد در برنامه های واقعی رابط کاربری وجود دارد مثلا شامل دکمه ها و منو ها میشوند مثل خیلی از برنامه های ویندوز. اما کاری که میکنیم اصلا شبیه به برنامه های واقعی نیست. برای روشن شدن این موضوع در ادامه مقاله همراه ما باشید.
کاربرد های پایتون در برنامه های دسکتاپ
یک زبان برنامهنویسی در مجموع قرار است که کاری انجام دهد که کامپیوتر به شکلی برنامه ریزی شود تا کاری را خودش انجام دهد. کاریران عمومی کامپیوتر با برنامه هایی مثل ورد و پینت آشنایی دارند. این برنامه ها را هم میتوان با پایتون نوشت. حال شروع به معرفی برخی از فریم ورک های زبان پایتون که این قبیل برنامه ها را ایجاد میکنند میپردازیم.
به صورت مختصر فریم ورک یک چارچوب نرم افزاری است که با همان زبان پایتون طبق یکسری از قوانین کد مینویسیم. تا بتوانیم یک برنامه ویندوز را بنویسیم.
یکی از این فریم ورک هایی که با استفاده از آن میتوان ظاهر یک برنامه ویندوزی، لینوکسی یا مک را ساخت فریم ورک pyqt است که به کمک آن تمام چیز هایی که برای دیدن در یک برنامه لازم است را میتوان ساخت. فریم ورک های دیگری هم برای ساخت برنامه های دسکتاپ وجود دارد اما فعلا معرفی آنان در این مقاله لازم نیست.
کاربرد های پایتون در برنامه های موبایل
یکی از معروف ترین ابزار های برنامهنویسی موبایل به زبان پایتون فریم ورک kivy است. به کمک این چارچوب نرم افزاری میتوانید برنامه های موبایل بسازید. توجه داشته باشید آموزش هایی که میبینید شاید پیش خودتان بگویید بی فایده و نا مربوط است اما توجه داشته باشید که پایه همه این فریم ورک ها و برنامه های پیشرفته این است که شما با منطق برنامهنویسی و نحوه کتار زبان برنامهنویسی پایتون آشنا شوید تا بتوانید از فریم ورک های پایتون هم استفاده کنید.
کاربرد های پایتون در برنامه های تحت وب
یک مدل دیگر از برنامه هایی که با زبان برنامهنویسی پایتون میتوان نوشت برنامه های تحت وب است. خیلی از شما کاربران وب سایت هایی را دیده اید که دکمه ها و کادر های مختلفی دارند فرم ثبت نام، ورود کاربران و غیره که این برنامه های تحت وب را میتوان با چارچوب نرم افزاری یا همان فریم ورک های Django و flask که معروف ترین آن ها است ایجاد کرد.
استفاده از API ها در برنامهنویسی به زبان پایتون
API ها رابطی هستند که برنامهنویسان از آن استفاده میکنند. درحال حاضر همه برنامهنویسان ضروری است که کار با API ها را بلد باشند و قطعا مورد استفاده قرار میگیرد. با مثالی مفهوم API را توضیح میدهیم. فرض کنید برنامه اندرویدی را میخواهیم بنویسیم و در آن نیاز داریم که از اطلاعات آب و هوایی استفاده کنیم. وب سایت هایی مثل api.ir هستند که این خدمات را ارائه میدهند و ما برنامهنویسان با استفاده از این API های آماده میتوانیم اطلاعات مورد نظر را به صورت زنده و در لحظه در برنامه اندرویدی خود داشته باشیم.
پس در فریم ورک جنگو ما میتوانیم API هم بسازیم و برنامهنویسان دیگر از آن در برنامه های خود استفاده کنند.
اتوماسیون در پایتون
یکی دیگر از کار هایی با بایتون میتوانیم انجام دهیم تکه کد های اتوماسیون سازی است که هیچ رابط کاربری ندارد و کد ما هیچ چیز قابل مشاهده ای ندارد. طبق مقاله اتوماسیون سازی که قبلا منتشر کردیم. برای یکی از کار های تکراری که همه ممکن است آن را انجام داده باشند یعنی تبدیل فایل های word به pdf که ممکن است تعداد فایل ها بسیار زیاد باشد و این که دونه به دونه بخواهیم تبدیل را انجام دهیم کار منطقی نیست و ممکن است خیلی زمان بر باشد در مقاله فوق توانستیم با تکه کد پایتونی تمام فایل ها را یکجا تبدیل کنیم و در وقت خود صرفه جویی کنیم.
استخراج داده از صفحات وب
مثلا یکی دیگر از این کاربرد ها استخراج داده از صفحات وب است. به این شکل که میتوانیم کد هایی بنویسیم که مثلا هر 1 ساعت یکبار به سایتی مراجعه کرده و اطلاعات را جمع آوری کند و در جایی برای ما قرار دهد. به عملی که اطلاعات را از وب سایت های دیگر استخراج میکنیم وب اسکرپینگ میگویند.
جمع بندی
پایتون کاربرد های زیادی دارد اینکه در کدام حوزه فعالیت داشته باشید را باید با علاقه خود مشخص کنید. اما از حرفه ای ترین حوزه های پایتون میتوان به وبسایت، حوزه داده ها، و هوش مصنوعی اشاره کرد. درسته که برنامه موبایل و دسکتاپ هم با پایتون مینویسند اما بهترین و اصلی ترین کاریرد پایتون نیستند.
برای شروع آموزش پایتون میتوانید از دوره رایگان مقدماتی پایتون شروع کنید. تمامی مباحث به صورت مهارت محور آموزش داده میشود.
این پست مفید بود ؟
به این پست امتیاز بدین !
امتیاز تا کنون: / 5. تعداد امتیاز ها:
هنوز کسی امتیاز نداده! شما اولین نفر باشین!
از این که نتونستیم نظرتون رو جلب کنیم متاسفیم.
بهمون کمک کنین !
چه طوری کیفیت کارمون رو بهتر کنیم ؟
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
نقشه راه یادگیری پایتون چگونه است؟
10.67k بازدید
-
فیلم یا کتاب برنامه نویسی ؟ | آموزش برنامهنویسی
3.74k بازدید
-
کاربرد پایتون در صنعت آموزش و دانشگاه ها چیست؟
3.03k بازدید
-
چگونه برنامهنویس شویم ؟ + ویدئو | سال 2021 برنامهنویس شوید
3.23k بازدید
-
چگونه گیت هاب برای ایرانی ها رفع تحریم شد؟
4.1k بازدید
-
چرا برای یادگیری برنامهنویسی نیاز به پشتیبانی داریم؟
3.02k بازدید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام عرض ادب
ویدیو عالی بود
خوش حالم که مفید بوده